Usko pois !

Jumala ON

Ihminen

Ps 139:13-15 ... sinä kudoit minut kokoon äitini kohdussa. Minä kiitän sinua siitä, että olen tehty ylen ihmeellisesti; ihmeelliset ovat sinun tekosi, sen minun sieluni  kyllä tietää. Minun luuni eivät olleet sinulta salatut, kun minut salassa valmistettiin, kun minut taiten tehtiin maan syvyyksissä.

1.Kor 7:7 ... kullakin on oma lahjansa Jumalalta, yhdellä yksi, toisella toinen.

 

.....

 

Syntisen rukous (Netmissionin mukaan)

 

RAKAS TAIVAALLINEN ISÄ!

Tulen eteesi Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Tuon eteesi kaikki syntini, kaikki taakkani ja kaiken sen, mikä minua sitoo ja vangitsee.

Isä, pese minut Jeesuksen kalliissa veressä jonka hän vuodatti Golgatalla minun syntieni tähden.

Katkaise synnin ja saatanan kahleet minun ja omaisteni elämässä.

Pane minuun kalliin veresi merkki.

Haluan antaa sinulle henkeni, sieluni ja ruumiini ja olla sinun omasi niin kauan kuin elän täällä maan päällä ja sitten taivaassa.

Turvaudun uskossa yksin Sinuun, Herra Jeesus Kristus, sillä sinä olet elävän Jumalan Poika. Ole Herrani ja Vapahtajani tästä hetkestä iankaikkisesti.

Uskon koko sydämestäni sen, mitä nyt suullani tunnustan näin sanoen: Sinä olet minun Vapahtajani, Herrani ja Jumalani. Olen nyt uudestisyntynyt  -  Jumalan lapsi. Uskon sen ja otan vastaan Jeesuksen nimessä. Aamen.

 

 

Jeesus sanoo:

"...sitä joka luokseni tulee, minä en aja pois"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.....

NEW AGE

 

New Age

New Age on kokoelma 'valkoista' magiaa ja panteistisia ja okkulttisia harhaoppeja, joissa ihminen mm. 'löytää lopulta itsestään jumaluuden'. Esimerkiksi lehtori Marjut Vironhovi on kirjassaan 'Vapaaksi valkoisen valheen verkosta' (Uusi Tie, v2000) koonnut niistä 70 suuntausta  jäävuoreksi, jonka näkyvänä huippuna on saatananpalvonta.

Jäävuoren vedenalainen valtaosa muodostuu valheellisista valkoisen magian ja uususkontojen suuntauksista, joista aikanamme jatkuvasti on esillä esim. reiki, vyöhyketerapia, homeopatia, akupunktio, horoskoopit, hypnoosi, tarot, jooga, meditaatio (TM), healing, grafologia, aromaterapia, teosofia, skientologia, steinerilaisuus, vapaamuurarius, bahai, kansanparannus...

Miten New Ageen takertuu

Ihminen voi  mm. vastoinkäymisissä kuulla keinoista hallita elämää ja ympäristöä oikoteitse, yliluonnollisesti.

Syynä voi olla myös pelkkä uteliaisuus, halu nähdä vaikka tulevaisuuteen.

Luonnollinen ihminen ei koe asiassa mitään väärää, mutta monia ilmeisesti varjellaan näiltä  poluilta, jokainen ei kiinnostu yliluonnollisesta ja toiset jopa tuntevat heti sitä kohtaan tervettä vastenmielisyyttä.

Ulkopuolisiakin yllyttäjiä on...

Raamattu kertoo Jumalan Paratiisissa kieltäneen tiedon puusta syömisen. Kiellettyjen viisastumiskeinojen etsintään ei vielä ollut esikuvia, mutta neuvonantaja siihen kyllä löytyi.

1. Moos. 3:3-5. mutta sen puun hedelmästä, joka on keskellä paratiisia, on Jumala sanonut: 'Älkää syökö siitä älkääkä koskeko siihen, ettette kuolisi.'" Niin käärme sanoi vaimolle: "Ette suinkaan kuole; vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan."

Tottelemattomuuden ohella kiellettyyn, Jumalalle kuuluvaan tietoon pyrkiminen on  oleellinen osa perisyntiä. Ihminen 'tahtoi tietää kuin Jumala' ja ikäänkuin avasi väkisin ovet, jotka Jumala hänen oman turvallisuutensa takia oli toistaiseksi sulkenut. Jumalalliselta kuulostanut hyvän ja pahan tietäminen opetti ihmiselle vain häpeää, pelkoa ja syyllisyyttä ja hänet karkotettiin Paratiisista ettei hän söisi vielä elämän puustakin ja eläisi ikuisesti.'(1 Moos.3:22). Jumala joutui langenneiden lastensa vaatettamiseksi rikkomaan luomakunnan sopusoinnun, eläin, uhri, oli teurastettava nahkavaatteita varten.

Kuka käärme on

Käärmeestä, Saatanasta, alkujaan Jumalan luomasta enkeli Lusiferista nähdään Hesekielin kirjassa maininta Tyyron kuninkaan ja kaupungin metaforana.

Hes. 28: 12-17. "Ihmislapsi, viritä itkuvirsi Tyyron kuninkaasta ja sano hänelle: Näin sanoo Herra, Herra: Sinä olet sopusuhtaisuuden sinetti, täynnä viisautta, täydellinen kauneudessa. Eedenissä, Jumalan puutarhassa, sinä olit. Peitteenäsi olivat kaikkinaiset kalliit kivet; karneolia, topaasia ja jaspista, krysoliittia, onyksia ja berylliä, safiiria, rubiinia ja smaragdia sekä kultaa olivat upotus- ja syvennystyöt sinussa, valmistetut sinä päivänä, jona sinut luotiin. Sinä olit kerubi, laajalti suojaavainen, ja minä asetin sinut pyhälle vuorelle; sinä olit jumal'olento ja käyskentelit säihkyväin kivien keskellä. Nuhteeton sinä olit vaellukseltasi siitä päivästä, jona sinut luotiin, siihen saakka, kunnes sinussa löydettiin vääryys. Suuressa kaupankäynnissäsi tuli sydämesi täyteen väkivaltaa, ja sinä teit syntiä. Niin minä karkoitin sinut häväistynä Jumalan vuorelta ja hävitin sinut, suojaava kerubi, pois säihkyväin kivien keskeltä. Sinun sydämesi ylpistyi sinun kauneudestasi, ihanuutesi tähden sinä kadotit viisautesi. Minä viskasin sinut maahan, annoin sinut alttiiksi kuninkaille, heidän silmänherkukseen.

Lusiferin mukanaan viemistä kapinallisten joukoista (kolmannes enkeleistä) löytyy tekstejä, joista saa vaikutelman laajasta henkivaltojen hierarkiasta.

Ef. 6 :11-12. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet. Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.

 

Maailman alkeisvoimat

Gal.4:9. Mutta silloin, kun ette tunteneet Jumalaa, te palvelitte jumalia, jotka luonnostaan eivät jumalia ole. Nyt sitävastoin, kun olette tulleet tuntemaan Jumalan ja, mikä enemmän on, kun Jumala tuntee teidät, kuinka te jälleen käännytte noiden heikkojen ja köyhien alkeisvoimien puoleen, joiden orjiksi taas uudestaan tahdotte tulla...

Vaikuttaa siltä, että näiden, muiden jumalien, palveleminen on yllykkeenä käskyjen mainitsemiin tekosynteihin, Jumalan vihaamaan heikkojen hylkäämiseen, ihmisuhreihin ja lopulta Jumalan nousemiseen, tuomion toteutumiseen, kansojen totaaliseen hävittämiseen tai määräaikaiseen hylkäämiseen. Jumalan kielto epäjumalien pitämisestä ja palvelemisesta on selkeä, ja tottelemattomien kansojen rangaistuksena oli näiden hävittäminen esim. Israelin tieltä.

Suomessa on elintason mukana koettu uuspakanuuden nousu, mutta monin paikoin myös aito herätys nöyrempään totuuden etsintään. Valitettavasti valtamediat ja viihde yhä uudelleen löytävät valaistuneet tietäjät, parantajat ja temppujen tekijät helpommin kuin isien perustellun uskon. Raamatun osoittama dualistinen henkimaailma sensijaan on niille taikauskoa. New agen tarjoamassa maailmankuvassa pahaa ei edes ole, on vain jälleensynnyttäessä korjattavia pikkuvirheitä. Näin ei myöskään ole kuolemaa, Saatanaa eikä helvettiä...

Varoituksia ja kieltoja

Mooses:

2. Moos 20:2-5 "Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä. Älä pidä muita jumalia minun rinnallani. Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla. Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat; mutta teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja pitävät minun käskyni."

3. Moos 19:31. Älkää kääntykö vainaja- ja tietäjähenkien puoleen; älkää etsikö heitä, ettette tulisi heistä saastutetuiksi. Minä olen Herra, teidän Jumalanne.

3. Moos. 20:6. Ja jos joku kääntyy vainaja- tai tietäjähenkien puoleen, lähtien haureudessa kulkemaan heidän jäljessänsä, sitä ihmistä vastaan minä käännän kasvoni ja hävitän hänet hänen kansastansa.

3. Moos. 20:27. Jos jossakin miehessä tai naisessa on vainaja- tai tietäjähenki, niin heidät rangaistakoon kuolemalla; heidät kivitettäköön, he ovat verivelan alaiset.

5. Moos 18:9-14. Kun tulet siihen maahan, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa, niin älä opettele jäljittelemään niiden kansojen kauhistavia tekoja.

10. Älköön keskuudessasi olko ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi, tahi joka tekee taikoja, ennustelee merkeistä, harjoittaa noituutta tai velhoutta, joka lukee loitsuja, kysyy vainaja- tai tietäjähengiltä tahi kääntyy vainajien puoleen. Sillä jokainen, joka senkaltaista tekee, on kauhistus Herralle, ja sellaisten kauhistusten tähden Herra, sinun Jumalasi, karkoittaa heidät sinun tieltäsi. Ole siis nuhteeton Herran, sinun Jumalasi, edessä. Sillä nämä kansat, jotka sinä nyt karkoitat, kuuntelevat kyllä merkeistäennustajia ja taikureita, mutta sinulle ei Herra, sinun Jumalasi, sitä salli.

Jesaja:

Jes. 8:19. Ja kun he sanovat teille: "Kysykää vainaja- ja tietäjähengiltä, jotka supisevat ja mumisevat", niin eikö kansa kysyisi Jumalaltansa? Kuolleiltako elävien puolesta?

Jes. 42:8. Minä, Herra, se on minun nimeni, minä en anna kunniaani toiselle enkä ylistystäni epäjumalille.

Jälkimmäiseen jakeeseen voi peilata useimpien harhaoppien ihmismieleen vetoavaa pyrkimystä kohottaa ihminen itse ihailluksi guruksi, jolla on itsellään muka mm. 'voima' ja 'tieto' erilaisiin temppuihin  - parantamisesta ruumiistairtoamiseen ja materialisoinnista ajassavaeltamiseen. New agen harrastaja saa nopeasti valtuudet myös itsensä ulkopuolisten persoonien, mm henkioppaiden käskytykseen eikä tällaisesta mahtiasemasta luopuminen ota käytännössä enää sujuakseen muuten kuin pakon edessä. Henkivallat, joihin on pidetty yhteyttä sitovat kutsujansa yleensä ensin Jumalan lain rikkomisen tuottamalla kunnialla, myöhemmin osallisuudella erilaisiin muihin synteihin.

Paavali:

Apt. 16:16-18. Ja tapahtui meidän mennessämme rukouspaikkaan, että meitä vastaan tuli eräs palvelijatar, jossa oli tietäjähenki ja joka tuotti paljon tuloja isännilleen ennustamisellaan. Hän seurasi Paavalia ja meitä ja huusi sanoen: "Nämä miehet ovat korkeimman Jumalan palvelijoita, jotka julistavat teille pelastuksen tien." Ja tätä hän teki monta päivää. Mutta se vaivasi Paavalia, ja hän kääntyi ja sanoi hengelle: "Jeesuksen Kristuksen nimessä minä käsken sinun lähteä hänestä." Ja se lähti sillä hetkellä.

1. Kor. 10:19-23. Mitä siis sanon? Ettäkö epäjumalanuhri on jotakin, tai että epäjumala on jotakin? Ei, vaan että, mitä pakanat uhraavat, sen he uhraavat riivaajille eivätkä Jumalalle; mutta minä en tahdo, että te tulette osallisiksi riivaajista. Ette voi juoda Herran maljasta ja riivaajien maljasta, ette voi olla osalliset Herran pöydästä ja riivaajien pöydästä. Vai tahdommeko herättää Herran kiivauden? Emme kaiketi me ole häntä väkevämmät? "Kaikki on luvallista", mutta ei kaikki ole hyödyksi; "kaikki on luvallista", mutta ei kaikki rakenna.

Harhaoppien tuhoisuus

1. Päättäjän eksymisestä tuomitaan koko kansa.

Vanha kuningas Hiskia sairastui, rukoili vilpittömällä vanhurskaudella Jumalaa ja sai elämälleen 15 vuoden jatkoajan. Tänä Jumalan suunnitelmasta poikenneena aikana hänelle kuitenkin syntyi poika, Manasse, joka koitui kiroukseksi koko kansalleen.


2. Kun 21:1-16. Manasse oli kahdentoista vuoden vanha tullessansa kuninkaaksi, ja hän hallitsi Jerusalemissa viisikymmentä viisi vuotta. Hän teki sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, niiden kansain kauhistavien tekojen mukaan, jotka Herra oli karkoittanut israelilaisten tieltä. Hän rakensi jälleen uhrikukkulat, jotka hänen isänsä Hiskia oli hävittänyt, ja pystytti alttareja Baalille ja teki aseran, niinkuin Israelin kuningas Ahab oli tehnyt, kumarsi ja palveli kaikkea taivaan joukkoa. Hän rakensi alttareja myös Herran temppeliin, josta paikasta Herra oli sanonut: "Jerusalemiin minä asetan nimeni." Hän rakensi alttareja kaikelle taivaan joukolle Herran temppelin molempiin esipihoihin. Myös pani hän poikansa kulkemaan tulen läpi, ennusteli merkeistä, harjoitti noituutta ja hankki itsellensä vainaja- ja tietäjähenkien manaajia; hän teki paljon sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoitti hänet... Manasse eksytti heidät tekemään pahaa enemmän kuin ne kansat, jotka Herra oli hävittänyt israelilaisten tieltä. ... "Minä hylkään perintöosani jäännöksen ja annan heidät vihollistensa käsiin, niin että he joutuvat kaikkien vihollistensa saaliiksi ja ryöstettäviksi, koska ovat tehneet sitä, mikä on pahaa minun silmissäni, ja vihoittaneet minua siitä päivästä asti, jona heidän isänsä lähtivät Egyptin maasta, tähän päivään saakka." Manasse vuodatti myös sangen paljon viatonta verta, niin että hän sillä täytti Jerusalemin ääriään myöten, sen syntinsä lisäksi, jolla hän saattoi Juudan tekemään syntiä, tekemään sitä, mikä on pahaa Herran silmissä.

Manassen pojanpoika Joosia teki kaikkensa hyvittääkseen Jumalalle Manassen ja isänsä Aamonin rikkomukset, mutta vaikka 2.Kun 23:25-26. Ei ollut ennen häntä ollut hänen vertaistansa kuningasta, joka niin kaikesta sydämestänsä, kaikesta sielustansa ja kaikesta voimastansa olisi kääntynyt Herran puoleen, kaiken Mooseksen lain mukaan; eikä hänen jälkeensä tullut hänen vertaistansa. Kuitenkaan ei Herra kääntynyt suuren vihansa hehkusta, kun kerran hänen vihansa oli syttynyt Juudaa vastaan kaikesta siitä, millä Manasse oli vihoittanut hänet.

 

2. Joukkojen epäjumalanpalvelus tuo tappion taistelussa ja tuhoaa kansalta sen tulevaisuuden.

Eräässä 1. aikakirjan taisteluissa Jumalaan turvaaminen toi voiton, mutta Hänestä luopuminen vaikutti jopa vihollisen edesmenneiden kuningashenkien herättämisen ja Israelin häviön. Mihin sitten johtaakaan isä aurinkoisen hengen herättäminen tämänpäivän Baabelissa.

1. Aik.5:18-26. Ruubenilaiset, gaadilaiset ja toinen puoli Manassen sukukuntaa ... kävivät sotaa hagrilaisia, Jeturia, Naafista ja Noodabia vastaan. Ja he saivat apua näitä vastaan, niin että hagrilaiset ja kaikki, jotka olivat heidän kanssaan, joutuivat heidän käsiinsä; sillä he huusivat taistelussa Jumalan puoleen, ja hän kuuli heidän rukouksensa, koska he turvasivat häneen.  Ja he veivät saaliinaan heidän karjansa... sekä satatuhatta ihmistä. ...  Ja he asettuivat asumaan heidän sijaansa aina pakkosiirtolaisuuteen saakka. Mutta he tulivat uskottomiksi isiensä Jumalaa kohtaan ja juoksivat haureudessa maan kansojen jumalain jäljessä, niiden kansojen, jotka Jumala oli hävittänyt heidän edestänsä. Niin Israelin Jumala herätti Puulin, Assurin kuninkaan, hengen ja Tillegat-Pilneserin, Assurin kuninkaan, hengen ja kuljetutti heidät, ruubenilaiset, gaadilaiset ja toisen puolen Manassen sukukuntaa, pakkosiirtolaisuuteen ja antoi viedä heidät Halahiin, Haaboriin, Haaraan ja Goosanin joen rannoille, missä he tänäkin päivänä ovat.

Kuitenkin, ajoittaisista tappioista huolimatta

Jaak. 4:7. Olkaa siis Jumalalle alamaiset; mutta vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee.

Kun siihen voimiensa mukaan edes pyrkii, on Hän uskollinen, kuulee rukouksemme ja toimii, jos on aiheellista.

Daniel 3:17-18:17. ...voi meidän Jumalamme kyllä pelastaa meidät tulisesta pätsistä, ja hän pelastaa myös sinun kädestäsi, kuningas. Ja vaikka ei pelastaisikaan, niin tiedä se, kuningas, että me emme palvele sinun jumaliasi emmekä kumartaen rukoile kultaista kuvapatsasta, jonka sinä olet pystyttänyt."

New Age-kultteihin, -hoitoihin ja opettajiin turvautuminen on lyhytnäköistä ja jopa vaarallista. Ne opit ja alkeisvoimat kyllä toimivat, mutta vain orjuuttaakseen ja tuhotakseen.

Raamatun mukaan Jeesus on meidän parantajamme, Pyhän Hengen jakamiin armolahjoihin sisältyy monia yliluonnollisiakin varusteita ja ennen kaikkea tällä tiellä emme kulje sokeina näkymättömässä ansojen viidakossa.
        
                                

                                                                            (Lainaukset vanhasta käännöksestä)

.....

Vitas vai ei

Lahjakas odessalainen poika, ehkä 12vuotias, kokee itsensä yksinäiseksi.
Toinen hänen vanhemmistaan on juutalainen, perhe on muuttanut Latviasta.
Hän tekee jälleen oman laulun, ja laulaa sitä yhä varmemmin kotonaan. Naapurit juoksevat kauhuissaan ulos taloistaan, heistä se kuulostaa palosireenin hälytykseltä.

My house is built, but I'm alone here
Door has been shut behind my back
Autumn's wind is knocking at the window
Once again, sobbing over me.

Thunderstorm at night and fog in the morning
The sun has turned completely cold.
Sufferings from long ago are passing one by one
Let them combine together.

My house is built, but inside I'm alone
Door banged behind my back
Autumn's wind is knocking at the window
Once again, sobbing over me.
That is fate, and I cannot
ask fate any questions
Only I know how winds
Will be howling after me.

http://www.youtube.com/watch?v=YjO_VXHxsRw

Kappale tulee tunnetuksi vuosia myöhemmin, Moskovassa. Se pyritään ymmärtämään ihmissuhteen symboliksi, mutta ei poika sellaisesta vielä laulanut. Korkeat äänet kuulostavat kiehtovilta. Kappale kuvataan Pekinginvierailulla videolle, josta miksataan oheinen kokonaisuus, jossa kaikki on salaperäistä ja kohdallaan.

Nuorimies on jo saanut näyttelijäkoulutuksen ja -kokemusta ja opiskellut muodinluojaksi, joka valmistaa itse esiintymisasunsa. Video on tarpeeksi suttuinen peittääkseen horjahdukset ja sallii parhaiden otosten toistot kuvassa ja äänessä. Laulajan flirttaileva ja veikeä hymy ja musiikki ovat tunnelman ja sanojen kanssa yhteensopimattomia.

Kun sitä seuraa muutaman kerran huomaa, että tulos on yliluonnollinen, vangitseva ja järkyttävä. Miten niin nuori voi luoda niin rankan kappaleen.

Olen pimeyteen singottu langennut enkeli, valittaa haitari. Tuomioni on lähempänä kuin luomiseni. Huppupäiset pyövelit odottavat kenraaleitani, himon polte on muuttunut jääksi suonissani. Uneksimani ei toteutunut, ruhtinaat nauravat tuhoani. Viimeisen kerran huudan avaruuteen uhrieni kärsimyksen, kiusattujen tuskan, joka iankaikkisuuden tulee kaikumaan sisälläni. Minua ei lunastettu. Kukaan ei kuollut edestäni. Yksikään palvelevista hengistä ei tunkeutunut sydämeeni muuttamaan sitä. Kuolen ja yhä elän ja kirous elää minussa.

Nuoren laulajan lauluista löydetään kristillistä sisältöä, mutta hän teki retken buddhalaisuuteenkin. Pahuuden henkivalta taivaan avaruuksista tarttui häneen. Mustassa takissa, punaisessa kaulaliinassa hän tanssii ja hymyilee videolla ikuisesti, uudestaan ja uudestaan, ottaa tanakan haara-asennon, kohottaa kätensä ja kieputtaa äänensä korkeaksi, lasit särkeväksi vimmaiseksi ja traagiseksi korkean enkelin valitushuudoksi.

 

******

 

Grafologiasta

 

Taustana eroamiselleni Grafologisesta yhdistyksestä oli, että luettuani, opeteltuani ja harjoiteltuani kymmeniä vuosia idän oppeja ja rajatiedon taitoja jouduin huomaamaan, etten halutessani voinut itse irtautua niistä, että niissä vaikuttavat henkivallat olivatkin täysin kontrolloimattomissani, vaikka siihen saakka ne olivat olleet "yhteistyössä".

Jouduin skifiltä vaikuttavaan kamppailuun näiden voimien kanssa alkukeväästä 1993 ja lopulta ainoana keinona etsin Jumalaa avukseni, tulin uskoon, enkä ole enää halunnut enkä uskaltanutkaan paneutua vuosiin koko alueeseen. Raamattu, seurakunta, armolahjat ja kasvava ymmärrys siitä, minkä valheen ja totuuden taistelun tähden Jumalan Poika joutui ristille riittävät tiedonhalulleni.

Vaikka vaikuttaisin miten tiukkapipoiselta, avustan ja haluan vaikuttaa vain yhteisöissä, jotka tietoisesti ja avoimesti etsivät Jumalan tahtoa toiminnassaan ja ratkaisuissaan. Ihmisviisaudella ja ilman esirukousta esimerkiksi hyväntekeväisyysjärjestöjen ponnistelut menevät usein hukkaan.

Psalmi 126 1: Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo.

Mitä tulee grafologiaan, se selkeästi kuuluu riivaajien viisauteen, jota Raamattu kieltää etsimästä.

5.Moos 18 10-11: Älköön keskuudessasi olko ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi, tahi joka tekee taikoja, ennustelee merkeistä, harjoittaa noituutta tai velhoutta, joka lukee loitsuja, kysyy vainaja- tai tietäjähengiltä tahi kääntyy vainajien puoleen.

Kun mittailin kaltevuuskulmia ja kirjainkokoja asteissa ja milleissä, ne rehellisesti katsoen olivat yleensä keskimittaa. Kun kirjoitin poikkeavuuksien kuvauksia listaan, tai täytin niitä avuksi laadittuja kaavoja, "noitaympyröitä", ei paljastuvien luonteenominaisuuksien loputtomalla listalla ollut päätä eikä häntää viikon miettimiselläkään.

Sensijaan rento "vilkaisu" "yleisilmeeseen" ja intuitiivinen assosiaatioiden kirjaaminen paperille tuotti yleensä hyvän tuloksen, jonka yksityiskohdat pystyi kyllä "mittauksin" todentamaan. Jokunen analyysin saanut tutun tuttu ihmetteli kylmin värein, miten tarkkaan hänet tuntematta tunsin.

Tämä on okkultismia, yliluonnollista tietoa, joka tulee maailman ruhtinaalta ja jonka tarkoitus on valehdella, vahingoittaa, sitoa, orjuuttaa ja eksyttää. Jatkanko vielä vähän: ahdistaa, masentaa, murhata. Jumalalla on suunnitelmansa ihmiselle, mutta niin on maailmanruhtinaallakin. Yksilökohtaisesti mitoitetut juonet sitovat ensin joukon sivullisia, sitten eräänlaisina asian mannekiineina menestykseen ja ihailtaviksi saatettavat gurut. Saatanan menetelmä on aina, paratiisista lähtien, sama; innostaa väärää kunnianhimoa, pyrkyriyttä, itseviisautta, perusteetonta itsevarmuutta ja estää etsimästä Jumalan todellista ja viisasta suunnitelmaa, jonka hän on tehnyt jokaiselle luodulleen jo ennen äidinkohtua.

Jer. 1:5. "Jo ennenkuin minä valmistin sinut äidin kohdussa, minä sinut tunsin

Ps 139:16. Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut.

mutta

2 Kun 21: 6. Myös pani hän (Manasse) poikansa kulkemaan tulen läpi, ennusteli merkeistä, harjoitti noituutta ja hankki itsellensä vainaja- ja tietäjähenkien manaajia; hän teki paljon sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoitti hänet.

Joulukuussa 1995 luin lehdistä, miten usealle grafologille oli lähetetty arvioitavaksi saman henkilön käsialanäyte. Jokaiselta tuli kuitenkin täysin eri kuvaus, joille yhteistä oli liikuttavan kannustava suuri positiivisuus. Näytteen kirjoittanut oli tuomittu sarjamurhaaja.

En enää ole alasta kiinnostunut. Lähimmäisen auttamiseen luterilaiset seurakuntamme käyttävät sielunhoitoa, joka perustuu keskusteluun ja kuunteluun, rukoukseen kuunneltavan kanssa ja puolesta. Vain Jumalan Pyhä Henki tietää mitä ihmisessä on ja miten solmut ja siteet irroitetaan ja kyvyt ja elämän rikkaus ja ilo voidaan saada Jumalan lahjana kunkin yksilön käyttöön.

Grafologia on ymmärtääkseni asiatonta uteliaisuutta, pohjimmaltaan rakkaudetonta guruilua, vastuutonta neuvontaa ja --- rahastusta.

Toivon grafologeille Jumalan apua ja neuvoja, vastustajan suunnitelman raukeamista kohdallaan ja todellista valoa vaellukselle.

 

.....

Maailmassa on ahdistus

Millä ravitset kuolemattoman sielusi 1.

HS:n TV-puoli kertoi 6.3.2000 ruotsalaisesta televisiota koskevasta dokumentista: "Englannissa satoja ihmisiä hakeutuu hoitoon, koska saippuasarjojen sankarit kyläilevät heillä lähetysten ulkopuolellakin, tai pikemminkin koska heistä on alkanut tuntua siltä."

Aiempien vuosikymmenien kirjallisuudesta ja teatterista saa kuvan, että näyttelijöitä ja taiteilijoita pidettiin silloin yleensä moraaliltaan arveluttavina. Vanhemmat olivat tällaista uravalintaa vastaan ja avioliitto artistin kanssa saattoi olla skandaali. Asenteen taustalla oli ehkä romaanikirjallisuus vaikkapa Pariisin teatteripiireistä, joissa viime vuosisadoilla naisnäyttelijät elelivät ylläpidettyinä rakastajattarina ym. Kuitenkin reaalielämässä myös sotienjälkeisessä Suomessa lähes vain liikemiehet, toimittajat ja taiteilijat kansoittivat kapakat.

Rukousilloissa on pantu merkille henkivaltojen lisääntyvä painostus. Siltä taholta voisi artistien syrjimiseen menneinäkin aikoina löytyä luonnolliset ja yliluonnollisetkin syynsä.

Tultuani New Agesta uskoon luin ja kuulin eri kristillisistä lähteistä, että mielensä tyhjentäminen meditaatiossa ja sen "avaaminen korkeammille voimille" houkuttelee riivaajia ihmismieleen silloin, kun tämä ei ole uskossa ja uhriveren suojassa. Juuri näyttelijät ja taiteilijat joutuvat luovassa työssään usein turvautumaan näkymättömän maailman inspiraatioon ja muuhun kuunteluun. On syytä kysyä mistä lähteestä esittävien taiteilijoiden karisma tai käsikirjoittajien inspiraatio silloin on, kun nämä eivät ole uskossa.

Nämä inspiroijat ohjailevat myös isäntiensä siviilielämää ja vapaa-ajan viettoa, ratkaisuja ja harrastuksia, eikä niiden lopullinen päämäärä oli koskaan ihmisen paras, vaikka tämä pitkään menestyisikin.

Television ja muun massatiedotuksen kautta se henki, joka on ideoinut käsikirjoitukset ja pannut näyttelijät säteilemään, pyrkii tietenkin siirtymään myös katsojaan. Jos tämä on omassa elämässään harrastanut näitä nykymystisiä salatieteitä, ennustamista, homeopatiaa, steinerilaisuutta, hän on saattanut herkistyä riittävästi tiedostaakseen sen, että saippuasarjan "henkilöt" ovat jo hänen kotonaankin.  

Ei siis välttämättä ole niin, että taiteilijoiden arvomaailman arviointi on aiheetonta epäluuloa ja HS:ssa (ja dokumentissa) mainitut englantilaiset ovat tulleet mielisairaiksi. Rukouspiireissä on aihetta rukoilla asiaa ja käskeä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita Ef 6:12 lähtemään myös elokuva- ja teatterimaailmasta, varsinkin juuri uraansa aloittelevista, väkivaltaviihteen kasvattamista sukupolvista. 

Näiden harhauttavien henkivaltojen ja voimien valta murskattiin Golgatalla, eikä meidän seurakuntana tarvitse sietää niiden mellastusta kodeissamme, nuorisossamme tai erilaisissa laumastaeksyneissä, koska meidän Herramme avaa silmiä ja on antanut meille auktoriteetin tällaisen yli. Luukas 12:32 : Älä pelkää, sinä piskuinen lauma; sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan.

 

.....

 

Millä ravitset sielusi 2

Eläin ja ihminen oppivat näkemällä ja jäljittelemällä.

Ihmisalun omaksumat mallit tulevat yhä useammin tv:stä ja sen fiktioista. Nuori vahvistaa näistä saamaansa maailmankuvaa intensiivisissä pimennetyissä elokuvateatereissa.

Ymmärrän kyllä, että elokuvauutuuksien perässä on monen pakko pysytellä. Jollain tavalla ne kai ovat sellaista sukupolven yhteistä alitajuntaa ja tietoa, joka täytyy tuntea ettei vaikkapa syrjäydy keskustelusta. Filmeissä varmaan myös nähdään infoa ajankohtaisista uhkista.

Mutta on näissä teoksissa niin kohtuuttomasti vääriä asioita ja järjestelmällistä valehtelua !

Vuosikymmeniä olen ihmetellyt sitäkin ilmiötä, että kun elokuvantekijälle annetaan vapaat kädet, välineet ja rahoitus mielikuvituksen käyttöön, hän alkaa miettiä tarinan sisällöksi kenet itse vaikka lähimmistään tappaisi, miksi ja miten.

Olen tuntenut elävässäkin elämässä ihmisen, jonka ajatukset viinapäissä kulkivat samoille radoille - ilman mitään aihetta - että miten voisi vain kiusaamisen vuoksi kiusata ja uhata niitä, jotka hänellä oli vallassaan - vaimoa ja lapsia, alaisia, äitiään. Syyn kehittely tuli vasta keinojen löytymisen jälkeen. Tällaisen luonteen määritelmä on psykopaatti.

Fil. 4:8. Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotain kiitettävää, sitä ajatelkaa.

Rikosten kuvittelu ja pohtiminen ei rakenna ketään. Se ei mielestäni ole viihdettä kuin tunteettomalle.

Moni ei ehkä tule huomanneeksi, että elämässä on vaikeampaa, haastavampaa ja harvinaisempaa löytää tilaisuus toisen arvostamiseen, ilahduttamiseen ja auttamiseen kuin satuttamiseen. Voit helposti vaikka aloittaa päivän huutamalla bussinkuljettajalle, mutta joka lähtöön ei edes riitä niitä ylösnostettavia lastenvaunuja.

Usein toimintafilmien käsikirjoittaja tuntuu olevan kuin joku pälyilevä, eristäytynyt nuorimies, jota on ehkä kiusattu kotona, koulussa ja kadulla. Koko nuoruutensa hän on sitten hautonut mielessään kostoa ja kirjaa nyt kuvittelemansa vastaväkivallan toimintafilmin juoneksi. Ja kun elokuva tehdään, otetaankin pääosaan mukava, karismaattinen, tasapainoinen ja suosittu näyttelijä, jota ei kukaan ole kiusannut, koska hän jo ulkonäkönsäkin ansiosta tulee maailmassa toimeen. Tätä karismaa ei voi elokuvassa häivyttää, ja katsoja yhdistää käsikirjoittajan nilviäismäisen luonteen ja sairaat teot hauskannäköiseen ja vastustamattomaan suosikkinäyttelijän esittämään hahmoon ja alkaa jäljitellä elämässään tällaista absurdia ihmiskuvaa. Mitä nuorempana tällainen aivopesu elokuvissa ja videoilla aloitetaan, sitä vaikeampaa katsojan on oppia tunnistamaan ihmisluonteet todellisuudessa ja erottamaan hyvä ihminen pahasta, oikeaan pyrkivä petollisesta.

Ajattelen, että sekoittavia ajatuksia syötetään ihmisten mieleen tarkoituksellisesti saatanan ja riivaajien valtakunnasta, eikä niihin kuvitettuihin valheisiin kannata perehtyä, eikä mennä tällaiseen millään tasolla mukaan. Ajateltuhan on puoliksi tehty. Julmuudet, rikokset, naapuriviha, sodat alkavat kuvittelusta ja mielikuvaharjoittelusta. Nietzsche, jota muuten ei kannata ulkoa opetella, sanoo minusta Zarathustrassa jotain olennaista: " On oltava meri voidakseen ottaa vastaan likaisen virran itse siitä likaantumatta." En varmasti ole mieleltäni niin rajaton ja ajatuksiltani niin syvällinen, että ottaisin näitä riskejä ja vapaaehtoisesti antaisin kaataa saastaa sieluuni.

 

Erästä Ludlum-lainavideota (Meduusan verkko) katselin kerran sellaiseen kohtaan asti, jossa tekopoliisit sanoivat toisilleen naisprofessorista, että "vie se rantaan ja tapa". Siinä kelasin tarinan alkuun ja palautin. Siihen mennessä huomasin oppineeni seuraavia epätosia asioita:

-- Ranskassa vaikeastivammautuneita tajuttomia onnettomuuden uhreja retuutetaan öisin omatoimisesti minne mieleen juolahtaa. Poliisia ei hälytetä, ambulanssia tai taksia ei käytetä, sairaalaan ei oteta yhteyttä.

- Ranskassa humalaiset lääkärit leikkelevät eteentulleita tuntemattomia puolikuolleita potilaita kenenkään estämättä.

- Ranskassa amnesiatapauksia ei raportoida eikä heitä toimiteta asianmukaiseen hoitoon.

- Sveitsiläisen pankin vahtimestarit saavat ampua asiakkaat äänivaimennetuilla aseillaan, jos nämä nostavat tililtään suuria summia. Vahtimestareita ei tällöin estellä, pidätetä eikä kuulustella.

- korkealuokkaisen hotellin luentotiloissa voi ampua kuulijat kenenkään puuttumatta asiaan.

- Zürichin kaduilla ei öisin kulje ketään ja kaikki autohurjastelu, u-kääntyily pahoinpitelyt ym voidaan suorittaa siellä täysin avoimesti ja rauhassa.

Varsinaisesti lakkasin opiskelemasta enempää näitä eurooppalaisia tosiasioita, kun elokuvan sankarin käytös useasti meni mielisairauden (se psykopatia) puolelle (sellainenko hän oli ?). Esimerkiksi otettuaan tarpeettoman uhkaavalla tavalla panttivangin (luentosaliin matkallaollut professori), hän käyttäytyi tätä kohtaan kuin olisi löytänyt vihollisen, murskasi ranteet, repi tukasta. Hän ei missään vaiheessa yrittänyt rauhoittaa naista, joka oli jo häiritsevän vapisevassa ja hysteerisessä tilassa jatkuvan kuolemallauhkaamisen jatkuessa. Miten tällaisen tyypin kävi tai millaisia "muka"tragedioita tällaisen käytöksen selittämiseksi oli menneisyyteen sepitetty ei sitten vaan kiinnostanut minua.

Oikeassa elämässä tämä naispanttivanki ei näistä 'sankareista' vapauduttuaan selviäisi itse enää psyykkisesti. Tällaisessa pyörityksessä häneltä menisi perusluottamus elämään ja luottamus miehiin ryhmänä. Hän masentuisi, mökkiytyisi, joutuisi ensin terapioihin ja sitten johonkin hoitolaitokseen rauhoittavien lääkkeiden zombiksi. Väkivaltainen vapaudenriisto on oikeasti kuukausia uhriensa mielessä joka päivä ja omien tekojen jossittelu sieppaustilanteessa (missä tein virheen, mitä olisin voinut tehdä toisin) vie voimat kaikelta elämän eteenpäin suunnittelulta. Kaikki tuo riepottelu tulisi öisinkin painajaisina mieleen.

Elokuvan ohjauksesta ja leikkauksesta näkyi selvästi, että väkivalta ja raakuus oli teoksessa tavoitteena ja juoni sivuasia. Kaikki ruhjominen miellytti tekijöitä, jotka varmaan kuvittelivat katsojien vaativan sitä. Sellaisia katsojia tietenkin on, mutta nykyisessä työllisyystilanteessa he eivät kauaa pysy kulutuskykyisessä kansanosassa, elokuvateattereissa.

En muista mikä tämä kirjailija Ludlum oli miehiään, hänet on varmaan joitakin kertoja esitelty mediassa, mutta muistan tämän näyttelijä R.Chamberlainin. Hän on kasvojaan monestileikkauttanut ikääntyvä homoseksuaali. Rauha heidän sieluilleen, mutta tehdäänkö enää samanlaisella paneutumisella näiden sijasta jotain esim. terveestä ja tasapainoisuuteen pyrkivästä elämästä kertovaa elokuvaa. Elokuva- ja videotarjonnasta sellaisia ei tapaa.

Onko ihmettelemistä lasten ja nuorten masennuksessa, voimattomuudessa ja näköalattomuudessa ?

Jo kahdelle sukupolvelle on annettu värillinen, liikkuva ja äänellävarustettu kuva maailmasta joka on täynnä pimeyttä, väkivaltaa ja kidutusta. Nuorella on varmuus että elämästä selviää vain hyökkäämällä ensin.

 

.....

 

Jer 3:14,22. Palatkaa takaisin, te luopuneet lapset

Elämme murrosta, lopun aikoja. Omakin kansamme kulkee ratkaisun hetkeään kohti. Jo vekselivetoisen valtiomme taloudellinen taakka on pannut sen kulkemaan polvillaan, kohta ryömien. Se ei ole tajunnut missä sen vihollinen on, ei omissa päättäjissä vaan kansainvälisissä rahoituslaitoksissa ja niiden kasvottomien omistajien ylimmässä ohjailijassa, kärpästen ja rappareiden herrassa, joka rakastaa sitä, mitä häiriintynyt murrosikäinen rakastaa: mm. rivoutta, julmuutta, ahneutta ja omahyväisyyttä.

Tätä kaataa myös lehdistö lukijansa sieluun.

On tätä banaalia perustarpeiden vatvomista (ruoka, sukupuolielämä) ja ylipätemistä (automainokset, tarkoituksella vanhennettava muoti ja työvälineet). Lehdissä ja televisiossa pääsemme jo usein myös aitiopaikoille jätteiden ja kaatopaikkojen penkomisessa (ympäristöhuolien varjolla möyritään siellä, mikä alkaa eroottisen ja oraalisen jälkeen tulla muotiin).

Yhteiskunnan eheytymisen esteinä ovat myös mm. lasten hylkääminen (avioero aiheuttaa varsinkin pojassa särkymisen, särkyminen vihan ja väkivallan), melusaaste (jatkuva "musiikki", levottomat maisemakonttorit, liikenne ylikierroksilla), informaatiosaaste, rikosviihde (prostituution, kidnappausten, pahoinpitelyn markkinointi ja opetus) toden ja valheen sekoittaminen ja vähättely ("jos tiedemiehiä kuuntelee mitään ei saisi syödä", "uskonto on oopiumia kansalle" "reviirin puolustaminen on rasismia").

Toivottomat katastrofit ja veriset kärsimykset voidaan välttää katsomalla elävään Jumalaan. Kyllä hän kertoo mitä muuta tulee tehdä. Hän vaan ei huutele neuvojaan meidän jälkeemme jos jatkuvasti juoksemme kädet korvilla hänestä poispäin.

Joh. 7:17. Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani.                                                                                    

 

                                                                     Voi hyvin !

                                                                     Rukoile ! Hän kuuntelee sinua !

menisitkö nyt

sivun alkuun 

etusivulle 

seuraavalle sivulle

symbolikuviin 

 

tällä sivulla olit kävijä no:

 

Vahvistakoon kirkkauden Isä ja totuuden Henki sinulle sen, mikä on totta ja oikeaa ja varjelkoon askeleesi.